De eerste APEKSHA-pupillen


Tussen 2007 en 2009 selecteerde APEKSHA in samenwerking met het Department of Education in de Sri Lankaanse stad Galle vijftien getalenteerde en gemotiveerde jongeren. Met drie van hen is contact inmiddels om diverse redenen verloren gegaan, maar met het overgrote deel van de lichting staan we nog volop in verbinding. Maak kennis met hen – lees hier hun verhalen!

Chamika
Dilki
Hajara
Hasna
Imasha
Insaf
Iresha
Irushan
Rihama
Upeksha
Disna
Shermain


Inmiddels is APEKSHA – geholpen door diverse pupillen uit de eerste lichting – begonnen met het selecteren van een nieuwe groep jongeren. De wereldwijde coronapandemie bemoeilijkt en vertraagt de inspanningen op dit vlak vooralsnog, maar samen doen we wat we kunnen. Op deze website houden we u op de hoogte van onze vorderingen.

Tijdens een digitale bijeenkomst met een aantal van onze donateurs stelden Chamika, Imasha en Iresha zich via een videoboodschap voor. Ze vertelden over de weg die ze samen met Apeksha hebben afgelegd, wat de stichting voor hen heeft betekend en hoe ze zich voor de nieuwe generatie pupillen willen inzetten.

Chamika is onderdeel van de eerste Apeksha-lichting. Hij is een vrolijke, hardwerkende jongen die positief in het leven staat. Daarbij neemt hij een voortrekkersrol op zich bij de selectie en coaching van de nieuwe lichting pupillen. Een echt Apeksha-succesverhaal! Deze video maakte hij ter gelegenheid van onze donateursbijeenkomst in juni 2021.
Imasha behoort tot de eerste lichting Apeksha-pupillen en zal naar de nieuwe lichting toe een coachingsrol op zich nemen. Ze is gedreven, ambitieus en maakt ons trots! Deze video maakte ze ter gelegenheid van onze donateursbijeenkomst in juni 2021.
Iresha is al vanaf het prille begin onderdeel van Apeksha en laat zien wat je kunt bereiken als je in jezelf blijft investeren en je talenten blijft verkennen. En talenten heeft ze! Ook Iresha zal namens Apeksha een coach zijn voor de nieuwe lichting pupillen. Deze video maakte ze ter gelegenheid van onze donateursbijeenkomst in juni 2021.
Ook Hajara behoort tot de eerste Apeksha-groep – we zien haar als een prachtig voorbeeld voor vrouwen in Sri Lanka, iemand die hard werkt om haar doelen te bereiken. Deze video maakte ze ter gelegenheid van onze donateursbijeenkomst in juni 2021.