De kern: worden wie je bent

apeksha | அபேக்

hoop; verwachting; vertrouwen; verlangen; noodzaak

V.l.n.r. Irushan, Dilki, Imasha [boven], Iresha, Navodi, Insaf en Chamika tijdens de APEKSHA Dag in januari 2021.


APEKSHA gelooft dat ieder kind het verdient om zich ten volle te kunnen ontplooien. Door een groep talentvolle jonge meisjes en jongens vanaf het begin van hun (school)loopbaan financieel en op persoonlijk vlak bij te staan, willen we hen helpen bij het vinden van hun passies en het bereiken van hun doelen. We willen hen helpen te worden wie ze zijn.

Ook is APEKSHA er veel aan gelegen om een omgeving te creëren die de jongeren kan inspireren en kan bijdragen aan een positief geluid rond onderwijs in Sri Lanka. Leren is leuk, en wie over de wereld leert, leert over zichzelf. Bij zo’n persoonlijke reis gaat het niet alleen om spiegels, maar ook om vensters. Een belangrijk aspect van onze missie is dan ook om – gebruikmakend van de digitale middelen die we anno nu tot onze beschikking hebben, van Facebookgroep tot Skypegesprek – het blikveld van onze pupillen te verruimen en hen kennis te laten maken met anderen. Wat heb ik in me, maar ook: wie heb ik om me heen?

We zijn trots op de jonge mannen en vrouwen op de foto. Irushan, Dilki, Imasha, Iresha, Navodi, Insaf en Chamika behoorden tot de eerste groep pupillen die APEKSHA tussen 2007 en 2009 selecteerde. Nu nemen zij een voortrekkersrol op zich bij het selecteren van een nieuwe lichting schoolkinderen die het – net als zij – verdienen zich te ontplooien en ontwikkelen, om hun waarde in te zien hun talenten te ontdekken.